Karlskogahelgen

Årets tävlingssäsong i Värmland är igång! Traditionsenligt var det OK Djerf (Karlskoga) och Degerfors OK som sparkade igang hemmaplanstävlingarna, med en dubbeltävling, den här gången på Kedjeåsen två mil norr om Karlskoga, det hela i underbar vårsol! Och lika traditionsenligt hörde en Boda Borg-eftermiddag för ungdomarna samt en ungdomsledarkonferens för oss ungdomsledare till. Mycket roligt för ungdomarna kommer det att bli under säsongen, däribland Värmlandslägret som vi i IK Vikings OK ansvarar för i år. Även till U10Mila ska vi försöka få ihop så många lag som möjligt.

Jag var ganska nöjd med tävlingarna, i alla fall med lördagens medeldistans. Jag ligger fortfarande efter alla andra, men det är inte en halv timme längre, i alla fall inte när det gäller medeldistans. Jag kunde springa på i stort sett hela loppet, hade inga större bommar (ett tag trodde jag att jag var helt borta, men sedan visade det sig att jag redan befann mig i ringen…). Söndagen var jobbigare. Hela 7,6 km, varav en hel del i gallrat område, det var mera kuperat, blötare. Det gick hyfsat bra ungefär hälften av banan, sedan tröttnade jag, men höll ändå i orienteringen fram till varvningskontrollen där jag kanske hade 1,8 bankilometer kvar, och egentligen den lättaste delen, men nu hade jag bara välling i hjärnan, så att jag bommade i stort sett varenda kontroll, och till slut hade över två timmar gått.

För Jan gick det däremot superbra på söndagens långdistans. H18 och H20 hade slagits ihop, men ändå vann han den klassen, sin första juniorseger. Även Tim hade en fin insats på söndagen med sin fjärdeplats. Tanja fortsatte med sin tradition att springa riktigt bra och sedan bomma 20 minuter till en kontroll. Har man hittat sin stil ska man väl hålla sig till den.

Just nu är jag i Skottland i tjänsten, och fast VM kommer att gå i Oban 2015 blir det ingen orientering på den här resan (jag missar den lokala klubbens tävling med några timmar). Men på torsdag är jag tillbaka, och då blir det äntligen Ungdomsstart i Hagfors, vi får se hur många som kommer! Sedan Mölnbacka-tävlingen till helgen och Tyrpropagandan på första maj-dagen. Skönt att man är igång även på hemmaplan!

 

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.