OL-Festival TyrOL – Dagar 6 och 7 – Träningar vid Igls och Gschnitz

Tävlingarna var slut, men inte semestern, och då blev det självklart – mera träning. Fattades bara annat. Och så använde vi oss än en gång av de gula postbussarna på måndag morgon för att ta oss till Igls. Vägen dit gick via den gamla romervägen, en hisnande bilväg på Wippdalens östra sida. Krokig som knappt någon annan, med branta sluttningar nedanför. Busschauffören tog dock inga fångar och höll tidtabellen, så att även bussbytet i den lilla byn med det roliga namnet Patsch fungerade utan problem, och vi släpptes snart av vid Patscherkofelbanans dalstation – precis där arenan var på långdistansen året innan.

IMG_20150706_094750

Några hundra meter in i skogen slog vi läger. Det var mitt ute på banorna, men vem säger att man alltid behöver ta dem i nummerordning. Blev inget sämre träning för det, och skogen var precis lika fin som jag mindes den – faktiskt den trevligaste skogen av alla i Wippdalen, om än inte med lika långsträckta utsikter eftersom vi inte kom lika långt upp.

Från bussen hade vi sett att ett café ”som också sålde glass” ifjol hade blivit till fullfjädrat glasscafé, så det fick vi ju inte missa.

IMG_20150706_130702_hdr IMG_20150706_130815 IMG_20150706_130908 IMG_20150706_131028

Nu blev det lite transport igen, bussen via romervägen till Matrei och pendeltåget till Brennerpasset, stationen ligger mitt på den österrikisk-italienska gränsen (eller närmare bestämt, perrongen och stationsbyggnaden ligger redan i Italien). Här mötte vi mormor och morfar, åt mera glass samt en liten snack, och tog en lagbild på båda sidor gränsen.

IMG_9573 IMG_20150706_150800 IMG_9585 IMG_20150706_161558_hdr IMG_9604 IMG_20150706_165835

Ja, och middag på Wilder Mann i Steinach blev det också.

Tisdag, semesterns sista dag. Eftersom hyresvärden var så snäll att låta oss bo fram till eftermiddagen kunde vi springa ett pass på reducerad karta (stigarna bortplockade) direkt utanför Steinach. Ganska snäll närmast bäcken, men mycket brant och svårforcerat längre upp. Tog mig ganska lång tid, under tiden hade Jan och Tim vattenkrig och fick besök av kor.

IMG_20150707_132625 IMG_9687 IMG_9640

På vägen till träningen hann vi också in till turistbyrån för att hämta ut några priser. För visst hade det gått bra för några. Tim hade två tredjeplatser individuellt och blev även trea totalt i M14, Elsa hade vunnit långdistansen i WOpen och kom tvåa totalt.

En sista glass på Pardeller blev det, en sista klättring upp till lägenheten, dusch, lunch, städ, och så hemresa via Innsbruck, Wien och Oslo. Ungefär kvart över två tidigt på onsdagsmorgon var vi tillbaka i Hagfors.

Än en gång var OL-Festival TyrOL en genomgående trevlig upplevelse. Fantastisk natur, bra kartor, bra organisation, bra kommunikationer, god mat, god öl, god glass. Så mycket mer kan man inte begära – jag skulle gärna vilja åka dit även nästa år!

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.