Första ungdomsträningen i år

Har precis kommit hem från vår första ungdoms/nybörjareträning med IK Vikings OK. Vilken underbar aprilkväll det har varit, varmt och soligt, och så dök det inte mindre än 22 ungdomar upp, fast vi har knappt gjort någon reklam för det, eftersom vi kommer att ha vår riktiga uppstartsträff om två veckor. Vi träffades på ängen framför Bilprovningen i Hagfors och började med lite uppvärmningsövningar som jag hade lärt mig på barntränarutbildningen, spring-och-läs och kartteckenstafett. Sedan sprang ungdomarna iväg på banor som Per-Martin hade lagt, de som sprang Bana 2 och 3 fick själv rita in sina kontroller, bra kartläsningsträning det, men det blev lite rörigt. Flera av ungdomarna fick nog egentligen en alldeles för svår bana, vi får styra upp det hela mera vilka som tar vilka banor. Mycket spontant hade vi köpt in en engångsgrill samt några korvar, men vet aldrig hur många sådana underbara kvällar man får på hela sommaren. Det tog visserligen väldigt lång tid innan vi fick igång grillen, och de flesta åt sina korvar ogrillade, men det gjorde nog inte så mycket.

Från och med nästa gång blir det lite mera strukturerad, med gruppindelning och sådant, men det kändes underbart att komma igång. Jag har varit och orienterat fem av de senaste sex dagarna, även om jag ikväll mest sprang kors och tvärs i skogen och hjälpte ungdomarna, samt kollade att de visste var de befann sig.

PMs officiella rapport med alla namn finns på IK Vikings OKs hemsida!

Det här lär bli en härlig vikingsommar!

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.