Letälvsträffen

Igår var Tim och jag till Letälvsträffen, andra dagen i OK Djerfs och Degerfors OKs årliga tvådagars, i år förlagd till Bråtenskolan i nordöstra Karlskoga. Vi och makarna Lundqvist var de enda Vikingarna tyvärr, men några hade varit där på Boforsloppet dagen innan.

Det var ärligt talat svinkallt när vi kom det, och förblev så nästan hela förmiddagen, bara vid prisutdelningen blev det lite varmare. Tim var som vanligt anmäld i H10, och jag hade egentligen anmält mig till ÖM5, men eftersom jag var så sliten från Barntränarutbildningen dagen innan, och det fanns två olika startar, bytte jag ner mig till ÖM1, den enda tillgängliga banan som hade samma start som Tim. Vi hade till och med exakt samma bana.

Tim sprang iväg, och jag väntade i 10 minuter för att vi inte skulle springa på varandra i skogen. Jag hade bestämt mig att ta det som en sprintträning och drog upp en rejäl fart i början, till första kontrollen och halvvägs till andra, men fick sedan betala dyrt för dig; alla träningspass den här veckan hade bränt mitt krut, så så fort det gick brant uppför för första gången tappade jag orken, och sedan släpade jag mig bara runt och fick se på hur pigga 70-åringar sprang om mig.

Orienteringstekniska problem hade jag inga, men det förväntade jag mig ju inte heller på en vit bana. Men det var mycket mera kuperat än vad jag hade väntat mig, eller så kändes det bara så eftersom jag var så trött. Vid vägövergången mellan sista kontrollen och målet stod Stig Nilsson som trafikvakt, och vi träffade även Lars och Martin Ericson samt Larsa och Filip Jacobsson, Linnea och Pelle Landfors samt lite andra som vi hade lärt känna under vintern.

Det var bara två i min klass, och jag kom först av de två, men det kändes inte som någon vidare bedrift. Jag var i alla fall snabbare än Tim den här gången 🙂 Hade jag sprungit i H10-klassen, hade jag dock bara kommit på tredje plats…

Det såg länge ut som om Tim skulle bli 3:a efter två pojkar från Almby IK, men sedan kom Anton Uller ändå in två och en halv minuter före honom, så att han petades ner till fjärdeplatsen. Han var ganska besviken i början, men det blev bättre när han lyckades knipa priset han hade hoppats på, en ask med färgpennor. Sedan var ju Almby-löparna inte från Värmland och räknas alltså inte med i Lilla VM-sammanhanget varvid Tim fick 10 poäng i Lilla VM-tävlingen.

På vägen till TC hade vi sett en tivoli, och eftersom vi hade lite tid kvar, stannade vi till där och kastade pil och åkte radiobilar, innan det var dags att hämta Jan i Örebro där han hade varit på scoutträff.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.