O-Ringen 2011, Dag 1 – Där satt den!

Och då var vi äntligen igång på allvar! Första etappen är avklarad, den var en blandning mellan jättefina tallhedar, plottriga hyggen, stenbunden mark osv. Och även vädret var blandad kompott, regn ena stunden, sedan solsken nästa, men framåt eftermiddagen blev det riktigt bra. Jag tyckte att jag fick till ett ganska bra lopp, jag spikade 13 utav 14 kontroller (även om jag i efterhand kan tycka att några av vägvalen kunde ha varit bättre, men bommade bort runt åtta minuter på femte. Och sedan är ju löpningen inte alls där den skulle, men jämfört med ifjol var även det hyfsat ok för mina förhållanden. Jag hamnade ju ändå ganska långt ner i resultatlistan, men det spelar ingen roll, jag är så nöjd så med loppet. Och det får Tim också vara, som sprang sin H10-bana på 20:24 och kom på 74:e plats, jättebra för en O-Ringen-debutant!

Efter etappen tog vi bussen tillbaka till Mohed (som allt på O-Ringen är även busstransporten kanonbra organiserad, men varför måste alla ha sina ryggsäckar inne i bussen? Av- och påstigning skulle ju gå mycket fortare om man inte fastnade med ryggsäcken hela tiden, åt kolbullar (såklart), hängde med de andra vikingarna, tömde våra GPS-klockor och fick jättefina kartutskrifter, och slutligen så var det dags att prova på orienteringsskytte. Först lite träningsskott med luftgeväret, sedan sprang vi en kort orienteringsbana på kanske 150m i skogen, tillbaka till skjutvallen, och återigen fem skott, den här gången med lite högre puls. Jag träffade då 4 av 5 skott (och den sista bommade jag för att jag råkade komma mot avtryckaren, har ju ingen gevärsvana alls…), vet inte hur det kunde hända. Men det båda ju gott inför tisdagen. I morgon ska jag tillbaka dit och skjuta mera, då stående, det bör ju vara mycket svårare.

Sedan handlade vi och åkte tillbaka till stugan, jag slängde in en omgång tvätt (vi går genom ganska mycket idrottskläder nuförtiden…), och sedan var hyresvärden så snäll att åka ut i båten med oss, Tim och han metade, jag njöt av kvällsstämningen på vattnet, och till slut lade vi ut ett nät. I morgon vet vi om det har blivit något…

Sorry, det blir ett kort inlägg idag, jag är rejält trött nu, och i morgon ska det ju presteras. Vi syns i Glässbo igen!

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.