O-Ringen 2011, Dag 2: I ett parallelt universum

Någon gång under senvåren 2010 måste jag ha hamnat i ett parallelt universum, ett universum där man tillbringar sina somrar i ösregnet på leriga åkrar. Det verkar faktiskt finnas två sådana, rockfestivaler och orientering.

I gårdagens fall fanns denna åker i Glössbo, samma arena som på etapp 1. Det var molnigt när vi gick till starten, det hade också kommit några regndroppar, men än så länge var det hyfsat okej. Tim sprang sin bana snabbt, på under 20 minuter, och kom så för första gången på övre halvan, plats 61. Och för min del gick det också riktigt bra, jag bommade inte en enda kontroll denna gång, fast jag tyckte att banan var bra mycket svårare än på etapp 1, men jag lyckades väl att ta det lugnt och vara mycket noggrann med orienteringen där det var svårt, och höll hyfsat (för mina förhållanden) tempo när det var enklare. När man kom ner från bergen var ja terrängen också väldigt enkel, på ett ställe kunde jag sikta på ett enskilt träd längs en beståndsgräns som låg mer än en kilometer bort, och springa tvärs genom skogen mot den. I målet såg jag sedan att jag låg 24 sekunder före Thomas, då har jag i alla fall ”vunnit” en etapp. Men i sammandraget ligger han ju fortfarande mer än 14 minuter före mig.

Sedan till duschen, och dumt nog hade jag glömt att ta med min handduk, men det gjorde faktiskt ingenting alls – när jag väl kom dit hade det börjat regna så pass mycket att det inte gick att torka av sig ändå, så jag fick klä mig blött i blötta kläder. Och tyckte synd om de som inte hade startat ens.

Men, som det brukar vara här den här veckan, vädret blev ganska bra sedan. Tim och jag gick till de trevliga orienteringsskyttarna igen och sköt några skott (för min del stående för att testa hur det känns), och sedan var det också redan dags att bege sig till Bollnäs till Elitseriesprinten. Vi missade början på grund av den jättelånga trafikkön in till Bollnäs, men det gjorde väl inte så mycket, de bästa sprang ändå sist.

Sedan var det ju lite tråkigt att Eric Saades uppträdande, som Tim hade sett fram emot, blev framskjuten en timme ”av säkerhetsskäl”. Varje gång någon säger ”av säkerhetsskäl” blir jag direkt misstänksam, det lät ganska mycket som om de ville ha folk kvar i Bollnäs längre så att de skulle handla mera på grillfesten där. Funkade dock inte för vår del, det hade blivit alldeles för sent, så istället för att vänta en timme mellan sprinten och konserten (och äta under tiden), åkte vi hem direkt och åt i Söderhamn istället.

Idag är det vilodag. ”Förr tyckte jag att det var mesigt med vilodag; tycker jag inte nu längre”, skrev Magnus Ihreskog i fjolårets O-Ringen-krönika, och jag måste erkänna att benen känns ganska tunga efter två tävlingar och ett antal träningspass. Men för vår del ska det bli precisionsorientering och orienteringsskytte, och sedan ska vi se lite Hälsingland också.

P.S. Det som jag efterlyste efter söndagen blev faktiskt av igår (men jag vill inte inbilla mig att det var på grund av min lilla blogg): Busschauffören öppnade baggageluckan så att man slapp har ryggsäckar, paraplyer, klubbflaggor och allt i bussen.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.