O-Ringen 2011, Dag 3 – Vilodag? Vilodag? Hursa vilodag?

Dagens bild

Vaddå vilodag? Det här var den hittills mest fysiskt krävande dagen. Men självvalt såklart.

Vi började dagen med precisionsorientering direkt norr om riksvägen i Mohed. En udda variant av orientering, men helt klart intressant, och så var det ju superbra kartläsningsträning! Tillsammans med vägen till och från start kom det också ihop ett antal kilometer, även om vi gick dem i promenadtempo.

Sedan tillbaka till bilen och till Växbo, ca. en mil öster om arenan i Glössbo (som delvis fanns kvar, det syntes i alla fall att det hade hänt något där). Vilket mysigt ställe? Egentligen åker man ju dit för att se Sveriges enda fungerande linspinneri och -väveri, men just dit hann vi aldrig, det fanns ju mycket annat att se också. Kvarndammen med fåren, den lilla men fina vattenlekparken, och så bageriet med gott hembakat bröd.

Och så tillbaka till Mohed, bilen börjar hitta vägen av sig själv vid det här läget. Nu var det dags för tävlingen i orienteringsskytte. Det var 12 stycken som tävlade åt gången (och det fanns sju omgångar över hela dagen). Efter en säkerhetsgenomgång fick alla sitt luftgevär tilldelade, och vi sköt 3 gånger fem skott för att finjustera siktet. Sedan var det dags att bege sig till starten, intervallstart med 30 sekunders mellanrum. Mitt första varv var 1,3 orienteringskilometer lång, och jag hade inga orienteringsproblem alls, och även löpningen var hyfsat med. In till skjutvallen, en funktionär tog hand om kartan, och jag la mig ner på mattan och siktade. Pulsen var inte så pass hög att det inte gick att sikta liggande. Första skottet var ett kantskott som nätt och jämnt missade, två träff, en bom, och två träff till. 3 av 5 träff, det var jag väldigt nöjd med. Jag säkrade vapnet, sprang upp från mattan, fick tillbaka första varvets karta, sprang en bit bort, lämnade kartan där, sprang mina två straffrundor (som bara var ca. 50m i skogen, man stämplade även på straffrundan), fick en ny karta, och var iväg igen. Men nu var benen trötta, och det gick långsamt. En mycket lång sträcka från första till andra (hela andra varvet var 1,4 km), och sedan en lite dålig utgång från kontrollen som gjorde att jag tappade lite höjd som jag fick springa till mig igen. Kontrollerna hittade jag dock utan problem även denna gången, men jag var helt slut när jag kom in för andra skjutningen, och mycket riktigt bommade jag också de första fyra skotten. Det är otroligt svårt att skjuta stående med en puls på 180! Måltavlan bara dansade runt för mina ögon. Femte skottet träffade jag dock sedan i alla fall, så jag fick bege mig ut i straffrundan fyra gånger, innan det var dags för målstämpling. Jag har inte sett några totalresultat från hela dagen än, men jag låg i alla fall ca. 90 sekunder efter Thomas.

Det hela var ett mycket trevligt arrangemang, Hans Sandahl var speaker hela tiden (fast jag hörde inte så mycket på skjutvallen, jag lyckades blockera allt runt omkring mig) och utropade alla när de sprang in och ut, och överhuvudtaget var hela orienteringsskyttegänget supertrevligt och hjälpsamt. Det där vill jag gärna göra om!

Sedan gick jag de (kändes det som) åtskilliga kilometrarna till duschen i Mohed, tillbaka till torget, lite fika, utskrifter från gårdagens lopp, och så åkte vi till Erik-Anders Hälsingegård, för jag hade bestämd mig att vi minsann skulle se minst en hälsingegård. Och det var ett bra val, det var verkligen mysigt där, den fina, varsamt restaurerade gården, och så ett riktigt trevligt gårdscåfé med hembakat. Familjen Moen och vi satt där, åt den söderhamnska specialiteten tuppkaka och mådde gott.

Ja, det var alltså vår ”vilodag”. Inte mycket vila här inte, men väldigt trevliga upplevelser. Men i morgon är det ”riktig orientering igen”, ny arena, ny terräng, ska bli spännande att se. För första gången är också Tims alldeles egen inhyrd mentalcoach (som till vardags går under ”farfar”) med, så bli inte förvånad, om Tim uträttar fler stordåd i H10!

 

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.