O-Ringen 2011, Dag 4: Svetten bara rinner

Okej då, jag (och alla andra) har klagat över regnet i måndags. Igår, på etapp 3, var det inte ett moln på himmeln, solen sken, och det var 25 grader. Och då gnäller vi också. Har vi blivit ömtåliga hockeyspelare?

Men varmt var det, riktigt varmt. Det syntes direkt på tiderna. När jag kom in från min 6,3 km bana med en tid på 90:54 trodde jag att jag skulle bli toksist, men det visade sig att det hade gått långsamt för alla, segertiden låg runt 52 minuter, efter att de tidigare etapperna ha legat runt 35 minuter. Och då tyckte jag ändå att det var ganska lätt orientering den här gången, när jag fick kartan tänkte jag direkt: ”Det här är ju bara löpning, det här kommer Thomas att vinna med 20 minuter.” Men andra klubbkamrater sade bland annat att det här var den svåraste O-Ringen-etappen de någonsin har upplevt. I Tims klass H10, förresten, var det samma bild: Segertid 16 minuter istället för 11-12, och Tim sprang på 28 minuter istället för runt 20 (fast han sade att han hade bommat trean stort).

Men vackert var det, fin, om än delvis vresig, terräng, fin karta. Jag hade ungefär en tredjedel av mina kontroller uppe på ett berg med ganska få träd på, och således ingen skugga heller. Fin löpbarhet och sikt där uppe, men ack så varmt just den dagen.

Arenan ligger fantastiskt vacker i Böle, på en sluttande äng ner mot Bergviken, en breddning i Ljusnan som är stor som en sjö. Tim, och många andra, badade direkt vid arenan, några hoppade in direkt i sina tävlingskläder.

Idag är det medeldistans, och vi får se hur det går, kortare, men svårare banor borde ju vara en liten fördel för mig, men jag fick en rejäl smäll på höften igår när jag stod på näsan på vägen till andra kontrollen. Just nu kan jag knappt resa mig upp eller sätta mig ner. Jag tänker äta maxdosen smärtstillande innan start (vet någon om Alvedon är dopingklassad?), och sedan får jag i värsta fall gå eller halka mig runt. Men runt ska jag, om det så tar 3 timmar.

Igår efter uträttat orienteringsdagverk åkte vi med våra trevliga hyresvärdar ut i deras båt till ytterskärgården och angjorde sedan Brantön där vi grillade korv, fiskade och badade. En underbar kväll, och vi kom inte hem förrän solen hade gått ner.

 

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.