O-Ringen 2011, Dag 6 – Festen är slut

Vilken fest! Vilken upplevelse! Vilket äventyr! 10000 eller fler människor, och alla är där för orienteringens skull! En hel vecka där man bara tänker, lever, andas orientering. Kan det bli så mycket bättre?

Nej, det kan det nog inte. Och på så sätt är det ganska sorgligt nu när festen är slut. Jag orkade inte se på hur folk monterade ner sina förtält och kopplade på sina husvagnar igen, så vi åkte så fort den siste av IK Vikings OKs ungdomar hade gått i mål.

En ganska slitig dag är över så fort jag klickar på ”Publicera”-knappen. Fick gå upp kl 5 för att packa och städa stugan, en snabb frukost på McDonalds i Söderhamn kl 7, Tim hade fått en väldigt tidig starttid, 8:45 redan, och det var långt till start. Han hade inte fått så mycket sömn heller, men inte gjorde det något, han drämde till med veckans i särklass bästa prestation, kom på en 24:e plats av 131 löpare och tog sig så upp från 52:a till 41:a plats. Topp 50, övre tredjedelen, inte illa för en O-Ringen-debutant. Och så blev han bäste värmlänning i H10 också. Stolt pappa, stolt son. Och stolt farfar, det var ju lyckosamt att ta med en mental coach åt Tim…

Överlag gick det ganska bra för de flesta vikingar idag. Valter missade tyvärr pallplatsen i H80 som vi hade trott på, men ligger ändå högst upp av oss alla.

För egen del så kändes benen trötta från första steget, det har varit en lång vecka. Men orienteringen sitter ganska säkert nu, igen har jag inte bommat något; 58 kontroller utan bom på raken nu, men dagens bana var väldigt löpbetonad (och gud vad jobbigt det var att springa på motocrossbanan, eller vad det nu var), och det passar mig ju inte så bra. För nästa O-Ringen måste jag antingen bli en bättre löpare (inte helt sannolikt, i alla fall inte så pass mycket bättre som det skulle behövas), eller byta till en kortare, men svårare klass. Kan tänka mig att springa H40K då, istället för H40M som jag är anmält till i dagsläget.

Funderade lite på träningen i klubben. Jag, och säkert även de andra i ungdomskommittén, känner mig hyfsat stabil med att genomföra bra teknikträning, men har ingen aning hur man ska hjälpa ungdomarna med fysträning. Ska vi träna backintervaller i grusgropen? Långdistanspass på elljusbanan? Eller något helt annat? Är inte heller så säker om min egen löpträning är så himla effektiv. Hoppas att SOFT kommer att erbjuda en fystränarutbildning någon gång, då är jag med. Och en fråga till – ska man, kan man träna jaktstart? Stresshantering någon?

Good-bye Hälsingland, hello Halland! 359 dagar kvar till invigningen på torget i Halmstad. Nedräkningen har börjat. Och under tiden kommer jag att stolt bära min ”Bäst när det gäller”-tröja.

God natt!

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.