Än är det inte slut…

… på säsongen. Jag vägrar att acceptera att orienteringssäsongen ska vara slut, och lite finns det allt.

Men mycket har hänt sedan jag bloggade sist. Lilla-VM avslutning i Skattkärr i underbart höstväder. Vikings ungdoms-KM med över 30 ungdomar, så duktiga (och många) de har blivit under sommaren! Jag skuggade en tjej i klassen ”Flickor 9” som nästan tog livet av mig med sin fart i skogen. Varför parar de alltid ihop fetaste gubben med snabbaste tjejen? Och så vann mina barn sina klasser bägge två, visserligen inte totalt oväntat, men pappa är stolt ändå. Sedan Nya Älgdrevet i Lindesnäs, efter många års dvala uppstod denna klassiska tävling, och vilken pärla långt ute i obygden Lindesnäs är! Superfint höstväder gjorde inte saken sämre såklart, kanon karta, bra (om än kanske lite lätta) banor, och jag klarade för första gången en svart bana på under en timme (på medeldistans visserligen, men ändå). Marcus, som bara har börjat med orientering i år gick och vann klassen H17-20, vilken toppprestation! Men han är ju så snabb, han har råd att leta kontroller bakom varenda stubbe i skogen. Natt-KM, alltid mycket trevligt, i Kreditskogen denna gång. Bitterkallt var det när man hade sprungit klart, men jag blir rentav exalterad varje gång jag springer nattorientering, ljusen som dansar genom skogen, den mörka skogen runt omkring, och så givetvis orienteringsglädjen, det är en kombination som lätt slår allt stureplansknark.

Sedan Dala-Dubbeln, första gången för oss i familjen; Tim sprang tillsammans med Elias från OK Älgen, utklädda till kloncommanders (bilder på Vikings fotostream). Jan hade tyvärr ingen partner att springa med, men det stoppade inte honom från att komma 2:a bland 71 deltagare i Ö5! Många riktigt roliga utstyrsel såg vi, många ungdomar har lagt ner rejält mycket tid på sina kläder.

Sedan har jag blivit valt (well, det fanns inte så många motkandidater heller…) till ordförande i den nya skidorienteringskommittén i Värmlands Orienteringsförbund, och tillsammans med de andra försöker vi dra igång så mycket skidorientering som möjligt i Värmland under vintern. Vi börjar med en träningsdag i skidtunneln i Torsby samt ett breddläger uppe på Långberget.

Det har visserligen blivit lugnare nu på orienteringsfronten, men nästa vecka är det O-Event i Borås, och dit ska Jan, Tim och jag såklart. Först en stad-natt-sprint på fredag kväll, sedan en ”downhill sprint” på lördag morgon, och slutligen en sprint inne i djurparken på söndag. Plus lite roliga aktiviteter. Och onsdagen efter är det första deltävling i Kylklampen, den värmländska nattcupen, och sedan lördagen efter Värmlands Orienteringsgala i Forshaga.

Och så har vi planerat orienteringsåret 2012 i familjen, men det återkommer jag till lite senare.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.