Orienteringssommaren 2012

Då har familjerådet haft möte och beslutat om vilka större tävlingar vi ska åka på sommaren 2012. Det finns så många spännande tävlingar, synd att man inte kan åka på alla…

Första större arrangemang blir EM i Dalarna (EOC2012). Så nära en riktig stor (i betydelsen, inte i antalet deltagare) tävling kommer vi nog inte igen så snart. Men vi har bestämt oss att ligga över, att åka 2 gånger 20 mil varje dag blir ganska tröttsamt ändå. De första två dagarna (när publiktävlingarna och EM-tävlingarna går i Skattungbyn, EM-kvalet i Högberg hoppar vi över, där finns det inga publiktävlingar, och någon gång ska det ju jobbas också) kommer vi att bo på ett litet hotell i Orsa, sedan flyttar vi till Borlänge för tävlingarna på Lugnet i Falun (redan nu finns det inte ett enda hotellrum att tillgå i Falun den helgen…). Det blir alltså eget tävlande på förmiddagarna och sedan hejer vi på våra svenska löpare på eftermiddagarna. Ska bli häftigt!

Sedan blir det Veteran-VM i Bad Harzburg i Tyskland i slutet på juni och första veckan i juli. Vi har länge velat visa lite andra delar av Tyskland för barnen än dem där vi har släkt och dit vi åker ofta, och det här är ju ett ypperligt tillfälle. Vi kommer att åka med min pappa samt särbo och min systers familj, inkluderad min lilla systerdotter Lisa som då kommer att vara 20 månader gammal; självklart att jag kommer att köra miniknat med henne! Jag köpte ju redan orienteringsdräkter åt henne när hon bara var 6 månader gammal, så nu är det bara att hon lär sig att gå 🙂 Vi kommer att bo i lägenheter i ett lägenhetshotell någonstans i Harzbergen, och sedan blir det tävlingar på förmiddagarna och utflykter i den mycket vackra Harzbygden på eftermiddagarna. Ännu en resa som jag ser mycket fram emot. Jag är den ende som kommer att tävla i en veteran-VM-klass, men Tanja, Jan, Tim samt min svåger kommer att springa Harz-Cupen, publiktävlingarna som pågår samtidigt. Och så Lisa på miniknat såklart.

Och slutligen blir det ju självklart O-Ringen i Halland. På vägen när till Tyskland för en vecka sedan stannade vi till i Halmstad och spanande in Galgbergsområdet och speciellt Kadettbyn där vi ska bo; ser ganska mysigt ut. Självklart höll vi oss utanför själva tävlingsområden, vi ska ju inte fuska på något sätt. Vi kommer att åka ner till Halmstad på fredag, delta i det andra träningsracet (första träningsracet i Ullared hoppar vi över så att jobbet ska få sitt också, suck), och sedan blir det O-Ringen för hela slanten!

Ja, och så blir det ju förhoppningsvis många mindre tävlingar också. Kanske även en sväng till Tour de Halland, får se hur det blir, det är mest en fråga om hur mycket det finns att göra på jobbet då.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.