Orienteringssäsongen 2012 – Nuuuu köööör vi!

Kylklampen, den värmländska nattcupen, slutade för en dryg vecka sedan, och det tar vi direkt som startskottet för orienteringssäsongen 2012. Det blir mycket orientering – hoppas jag -, i familjen har vi redan planerat in resor till EOC i Dalarna, WMOC i Tyskland samt givetvis O-Ringen. Och så har ungdomskommittén i IK Vikings OK lagt upp ungdomsträningarna under våren, det blir spännande med hemmaplansläger, värmlandsläger och en massa roliga träningar på våra hemmakartor. Nytt för i år är att varje träningstillfälle har ett speciellt tema, såsom riktningsförändringar, stresshantering eller kompassgång. Det ska bli härligt att få träna våra fantastiska ungdomar igen och se dem utvecklas, och av allt som jag har hört att dömas så kommer Viking att växa ytterligare en hel del! Allt det där kommer ni att kunna följa på bloggen under året.

Men nu ni, nu är det något annat på gång. Jag sitter i skrivande stund på Houstons ”George Bush” flygplats (ja, hur man kan namnge en flygplats efter en sådan människa förstår jag inte heller, vet inte ens om det gäller pappan eller sonen, nästan lika illa bägge två) och vänta på att få stiga ombord min flight till Cincinnati. Härmed har jag avslutat tjänsteresedelen av den här resan som hittills har tagit mig till Ottawa och Toronto i Kanada samt Boston, Bridgeport, New York, Philadelphia och Houston i USA, och nu börjar det roliga, orienteringsdelen av resan! För i Cincinnati finns det en mycket aktiv klubb, Orienteering Cincinnati, som anordnar årligen en flerdagarstävling som heter ”The Flying Pig”. Jag sprang tävlingen ifjol (då den gick runt staden Oxford en timme norr om Cincinnati) och har bloggat om den. Den var mycket välorganiserad, fina kartor, fina banor, så när jag började lägga upp den här resan blev jag mycket glad när jag såg att det passade sig att springa tävlingen i år också. Den här gången är det en medeldistans idag, fredag, sedan en sprint på lördag förmiddag och en medeldistans på lördag eftermiddag, och sedan en medeldistans till på söndag förmiddag. Tävlingarna kommer att gå i olika state parks söder om Ohio-floden, i norra Kentucky, ganska nära Cincinnatis flygplats.

Tyvärr så har jag varit ganska krassligt de senaste dagarna, feber, hosta, huvudvärk och allt vad det är. Har sovit 15 timmar sedan igår eftermiddag, men känner mig fortfarande ganska mörbultad. Så det är väl inte fråga om att springa så mycket, men än så länge tänker jag ställa mig på startlinjen, sedan går jag nog bara runt. Hoppas att jag mår bättre i morgon, jag har valt en klass med många amerikanska infanteriofficerare i, det skulle vara kul att ”kicka some American butt” igen som ifjol.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.