Den långa marschen – och så bananer

Den Långa Marschen verkar det att bli på EM i Dalarna om nästan exakt en vecka… Dag 1 har jag 2400 m till start, och sedan även 1500 m tillbaka från målet till arenan. Det låter egentligen som tillräckligt mycket motion för min del, men sedan ska jag också springa en bana 8,2 km (mer än jag har någonsin gjort). Och så har de satt maxtiden till 2 timmar mot 2,5 som det annars brukar vara. Detta klarar jag aldrig 😮 Jag blir glad om jag klarar banan på 3 timmar. Oh well.

På andra dagen i Skattungbyn blir det hela 3300 m till start. Och sedan har jag en bana på 4,1 km. Det blir alltså i stort sett att springa samma väg tillbaka 🙂 Och så fortsätter det. Jag blir trött bara jag tänker på det. Är det för sent att byta till ÖM1? På Lugnet verkar det till och med vara en längre marsch till bajamajorna. Bara man inte har diarré då.

Det blir Dalarna redan till helgen. Först Stora Tunas dubbeltävling med sprint och medel på lördag, och sedan, mindre än en halv mil därifrån, vår allra första tävling i mountainbikeorientering. Det kommer att bli så kul! Hela två kartbyten dessutom.

Ikväll var jag arrangör för Vikings klubbträning. Förutom att lägga banorna, hänga ut kontrollerna och tillhandahålla kartorna så hade jag ställt fram lite vätska och lite bananer. Jag hade dock köpt alldeles för många bananer, och fick nu komma på något smart att göra med dem. Smoothies hade vi redan gjort så många som vi hade joghurt för. Vad har vi egentligen gjort innan internet fanns? Jag hittade en sida med ”100 sätt att använda överblivna bananer”. Och så var jag osäker om det gick att frysa bananer, men även det fick jag bekräftat på nätet. It must be true because I read it on the internet.

Har ni några bananförslag? Eller några tips vad man ska eller inte ska göra på sin allra första MTBO-tävling någonsin?

 

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Den långa marschen – och så bananer

  1. Det verkar som Eoc tour blir bra träning inför O-Ringen där är de också alltid en massa gående… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.