Veteran-VM, Dag 1 och 2

Sprinttävlingarna är över, världsmästarna har korats. Kvalet gick i Bad Harzburg, bra banläggning, många kluriga vägvalsproblem. Min start låg halvvägs uppför Burgberget, så det var ganska brant utför i början för att, efter några varv i stan runt gågatan klättra uppför berget på andra sidan stan innan det var dags för målgång i brunnsparken (Kurpark) i Bad Harzburg, inför stor publik. Kontrollerna satt väldigt tätt, tätare än regeln (som säger minst 30 m avstånd) egentligen tillåter, så jag bommade de första två när jag hade en kontroll som låg bara några meter bort från den jag skulle ha. Flåset räckte inte till hela loppet, och så kom jag 51 av 60 i mitt heat, men otroligt kul har det varit! Tyvärr hade barnen lite tråkigt då de inte hade något eget lopp den dagen. Efter tävlingen gick vi och åt glass på ett glasscafé, satt utomhus och kunde fortfarande se många löpare att komma in.

Dagen efter, igår, var det sprintfinal i Goslar. En mer storslagen arena kan man knappt tänka sig, den låg direkt på en sluttande äng nedanför Kaiserpfalz, de tyska kejsarnas residens i trakten, men de äldsta delarna byggda på 1000-talet. Flera kontroller direkt runt byggnaden, och målgången direkt nedanför. Otroligt häftigt! Vi hade för första gången vårt nyinköpta orienteringstält med oss, och det kom väl till pass, det regnade ganska mycket emellan åt. Vi delade tältet med Kilslöparna, det blev lite trångt, men det gjorde det bara mysigt.

Regnet gjorde det också att det blev ganska halt på kullerstensgatorna, så jag försökte springa i rännstenen eller på de asfalterade trottoaren där de fanns. Väldigt kul orientering (finns egentligen annan orientering?) igen i de små gränderna mellan korsvirkeshusen. Till slut närmade sig banan Kaiserpfalz, och där bommade jag bort ungefär två minuter när jag flera gånger hamnade framför en mur där jag trodde att det skulle finnas en genomgång. Hur som helst måste det ha gått ganska bra ändå för jag kom 32:a av 55, så många har jag inte haft bakom mig i en tävlingsklass någonsin! Jag var ganska trött till slut, men kände ändå att jag hängde hyfsat med i löpningen ända in i målet.

Därefter gick vi, såklart, på glasscafé, och sedan tillbaka till arenan, för framåt kvällen var det dags för barnen och Tanja att tävla. Det gick riktigt bra för dem, både Jan och Tim ligger mitt i fältet, och Tanja låg 4 av 30 när vi gick därifrån, med 17 löpare kvar på startlistan. Tanja hade en mycket sen starttid, och eftersom alla vi andra var klara med våra lopp, så fick hon dagens mest högljudda hejarklack.

Efter tävlingen blev det en trevlig middag med Kilslöparna, fast det tog en evighet att få maten serverad. Och sedan blev det mycket logistik innan alla var vid och i sina bilar, med rätt packning, och åt rätt håll.

Idag blir det långdistans-träningsrace i Elend i gamla Östtyskland, och sedan ska vi åka och bada. Och äta mera glass såklart.

 

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.