Veteran-VM, dag 3-6

Uff! De skojar inte här när det gäller banläggning på långdistanserna. Bägge kvallopp var otroligt jobbiga, tog med lite över två och en halv timme varje gång, jag sprang 12 respektive 14 kilometer, och hur många höjdmeter det blev till slut vill jag inte ens veta. Det gäller ju bara att ta sig runt för min del, det är jobbigt nog som det är. Det blir ingen tid över till bommar, men det gjorde jag inte så mycket heller, kanske 5-7 minuter per tävling. Orienteringen är inte så svår här, tycker jag i alla fall, även om det inte är lika lätt som träningsracet i Elend i tisdags antydde. Organisationen är väldigt bra, som man kan förvänta sig i Tyskland, det enda som verkligen stör mig är att jag alltid startar flera timmar före familjen, det gör logistiken svårlöst. Men samtidigt måste de då inte vänta så länge på mig.

Jag ”bommade” A-finalen med lite marginal – närmare bestämt en timme och 40 minuter 🙂 Med tanke på att den är ännu 2 km längre än B-finalen är jag inte så nedstämd…

En del ”vanlig semester” blev det också; äventyrsbad i Bad Lauterberg; grillkväll i trädgården; idag, på vilodagen, tog vi ångtåget upp mot Brocken, norra Tysklands högsta berg med 1142 m, där vi njöt av den vidunderliga utsikten och lärde oss mer om bergets minst sagt färgrika historia som ett nav mitt i kalla kriget. För att inte glömma att vi håller snittet på ett glasscafébesök om dagen.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.