O-Ringen 2012, Dag -2: Packning

Thermosar, SportIdent-pinne, träningskläder, toapapper. Regnjacka, vattenflaska, kompass, sportsockor. Ni gissar rätt: familjen Dalheimer packar ryggsäckarna inför O-Ringen 2012 i Halmstad.

Och vad jag har längtat! De senaste två veckorna sedan vi kom hem från Veteran-VM har känts som en enda lång transportsträcka. Jag har nog läst varenda bokstav på O-Ringens hemsida minst femtioelva gånger. Alla arenakartor, terrängbeskrivningar, öppettider m.fl. är utskrivna. 13 timmar tills vi tänkte komma iväg, och mindre än 24 timmar till träningsracet i Tylösand. Undrar om jag kommer att sova inatt? Men innan dess blir det en förfärligt massa packande, en bilresa på 49 mil, lämnar hunden på hundpensionatet i Kristinehamn.

Jag lyckades ha sönder kompassens förstoringsglas för andra gången på två veckor igår. Dumt! Har i alla fall fått loss resterna efter lite problem; men nu får det gå utan, och så får jag väl få ögonen fixade. Som Annika Billstam.

Det blir ett ganska omfattande program i Halmstad; 12 lopp på åtta dagar. Trötta kan vi vara efteråt. När jag tidigare i dag läste om vad jag har skrivit inför O-Ringen 2011 hittade jag följande rad:

Nu fattas det bara att jag gräver ut en mountainbike någonstans så att jag kan vara med på MTB-OL också, då skulle jag verkligen kunna köra ALLT.

Ja, vad ska man säga? En arbetskompis har köpt sig en mountainbike, men är på musikfestival denna vecka (en hel vecka i leran – det skulle vi då aldrig göra – hmmm, wait), så jag fick låna den, så att Jan, Tim och jag kan köra MTB-tävlingarna också. Har anmält mig i tävlingsklass, fast jag knappt suttit på en mountainbike förut (och tävlat en enda gång, men för att citera vår eminente ungdomsledare Ewa: Man kan inte bli sämre än sist, och någon måste bli det ock). Och nu kör jag ALLT.

Jag har räknat ut att jag kommer att springa ungefär 6,5 mil sammanlagt (upp- och nervärmning inte medräknade), samt cykla 4,2 mil. Om jag inte bommar stort. Vilket jag inte tänker göra. Haha.

På tal om bommar. Det var ju en mycket uppseendeväckande bom som Simone Niggli lyckades med på väg till 8:e kontrollen på medeldistansfinalen på VM igår. Kanske kan jag i alla fall undvika en sådan bom.

Vi diskuterade boendet på O-Ringarna (heter det så i plural?) 2013 och 2014 igår kväll. Det är bra med lite framförhållning. Och att man inte skulle åka finns liksom inte på kartan. ”Inte på kartan”, haha, den var bra! Inte? Okej då.

Nu ska jag packar mera. Cykelhjälmar, liftkortsjojon, OL-skor, diskborste.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.