På Norrlandssemester

Norrlandssemester, det var så arrangörerna på O-Ringen i Boden försökte locka folk från södra halvan av Svea Rike att bege sig i väg på den långa långa resan till Norrbotten. Och lättlurade som vi är när det gäller orienteringstävlingar är det precis det vi gör just nu, vi har planerat sex dagar bara för resan upp till Boden. Så medan jag skriver det här sitter jag i frukostmatsalen på Hotellet Höga Kusten och tittar ut över Högakustenbron och Ångermanälven. Sämre kan man ha.

Jag ligger som vanligt lite efter i rapporteringen, så här kommer en summering av orienteringsvårens sista gärningarna.

  • På vår egen tävling, Vikingträffen, var jag förvarningsansvarig, dvs. jag stod med en jaktradio och ett blädderblock och skrev ner startnumren på ungdomarna allt eftersom de kom förbi mina två kamrater som satt gömda i en buske nära näst sista kontrollen.
  • IK Vikings OK ordnade Värmlandslägret, ett breddläger för alla värmländska orienteringsungdomar mellan 11 och 16. Det hela gick mycket bra, ungdomarna var mycket skötsamma, vädret var med oss mest hela tiden, och alla verkade nöjda när de for hem. Ett minne som kommer att bli svår att glömma är att stå framför en hög med 25 fyrapersonerspizzor och börja portionera ut dem. Det är minsann inte lätt att få idrottande tonåringar mätta.
  • Tim och jag beslöt i alla sista sekund att åka på Sommarlandssprinten i Skara och att springa Extravaganza-klassen, klassen där kartan är trasig på något sätt (isärklippt, sedan roterad med 180 grader, ena hälften spegelvänd, sedan sammanfogad igen var felet i år, men det vet man inte förrän man har klurat ut det under pågående lopp), man har kontroller på öar som man måste simma till osv. Mycket kul, även om jag började leta efter första kontrollen på hel fel sidan Sommarlandet. Det blev också min debut i H21 då Extravaganza-klasserna inte fanns för äldre gubbar.
  • Islandsresan, del 1 av familjesemestern, där det utöver sightseeing och god mat också blev en tredagarstävling i mycket ovanlig terräng. Första etappen en stadssprint i gamla stan i Reykjavík (med en kontroll på Stora Torget, en på den isländska riksdagens bakgård och en framför Nationalgalleriet), sedan en långdistans i Hei∂mörk i ett lavafält med planterad gran- och tallskog, och slutligen en medeldistans på Öskjuhli∂, en stadsnära kulle, mycket grönområden och svårorienterad, med målgång vid havsviken Nauthólsvík samt tillhörande geotermisk badstrand.
  • OK Tyrs Minifemdagars, som jag dock fick stå över på grund av knäskada.

Samma knäskada gör att jag även får stå över Höga Kusten Tvådagars, i förhoppningen att vila (och kortisonsprutan som jag fick direkt innan avresan) gör att jag i alla fall kan vara med på O-Ringen. Ska dock ställa mig vid starten och ta min karta, sedan gå tillbaka till målet så att jag i alla fall får min karta. Innan vi åker till Örnsköldsvik i eftermiddag blir det dock lite sightseeing på Höga Kusten. Och för varje dag fortsätter nedräkningen mot söndag morgon, kl 8:30.

 

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.