O-Ringen Dag 3 – Det heter Aktivitetsdag numera

”Det heter Aktivitetsdag numera” kommenterade Anna Nordström på FB, och det har hon ju rätt i. Så aktiva var vi. Nästan mera än vanligt faktiskt. Dagen började med MTBO-långdistansen vid skidstadion i Pagla (ett mycket fint skidstadion, förresten!). Det var en tuff tävling med många steniga single tracks och branta stigningar. Men alla tre klarade vi oss hyfsat bra, och kul har vi haft! Jan i H20 (och alla andra längre banor) hade till och med två arenapasseringar, mycket publikvänligt. Och eftersom Tim var den ende i sin klass som fullföljde alla tre dagar så blev han även totalsegrare!

Sedan drog vi hem, åt en liten bit, och åkte iväg igen på orienteringsskyttetävling, ute vid Rödbergets skjutbanor, inte långt ifrån arenan på etapp 1 och 2. Som brukligt var det säkerhetsgenomgång, inskjutning, och sedan tävling bestående av två varv med två skytteserier däremellan. Tyvärr lyckade jag trampa snett på väg ner från fjärde kontrollen in till skjuthallen, vilket hindrade löpningen lite efteråt. Jag bommade två skott (inte godkänt), sprang ut igen, och gjorde en stor miss. Jag hade misstagit femte kontrollen för startpunkten och hoppat över den i kartläsningen. Jag var nästan framme vid sjätte kontrollen när jag märkte det och fick springa tillbaka över 400 meter. Det knäckte mig så att jag sedan bommade både sjuan och åttan stort, för att sedan avsluta med två kantbommar in andra skjutningen. Så något bra resultat blev det inte för min del, men kul var det, som alltid, ändå!

Sedan var det också dags att rusa tillbaka till Boden för Tim skulle ju få pris både för andra MTBO-etappen och för totalsegern. Men vi visste inte riktigt vart prisutdelningen skulle ske, i tidningen stod det i Bodens centrum, i MTBO-PM:et på O-Ringenstaden. Men på O-Ringenstaden var allt tyst (så tyst det nu blir där), vi frågade en funktionär som skickade oss ut på fotbollsplanen, men där var ingenting heller, vi frågade nästa funktionär som sa, ”Någonstans i Bodens centrum”. Nu var det bara tio minuter kvar tills prisutdelningen skulle börja, och vi visste inte ens vart vi skulle, men lyckligtvis såg vi en folksamling, och mycket riktigt väntade de på prisutdelningen, så att Tim kom med, fick gå upp på scenen två gånger, och vann en träkosa och ett tält i pris. Gissa om han var stolt! Och vi avslutade med dagen med glass på konditoriet. Trodde vi. Men när vi kom hem blev vi bjudna på vin på Kilslägret, så det blev en mycket senare, men också mycket trevligare kväll än den tidiga sängläggningen som vi hade tänkt oss.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.