O-Ringen Dag 4 (Etapp 3) – Långsträckan som Gud glömde

En långsträcka på drygt tre kilometer. Med en stigning på 22 höjdkurvor (110 höjdmeter) på en gång. Från mossen längs ner till nästan högsta toppen på berget (och då har jag inte tagit liften upp dit som också fanns…). I brötig terräng. Det var fjärde sträckan på min bana vid Storklinten idag, långsträckan som gud glömde. Så lite stolt är jag allt att jag spikade kontrolltagningen efter den här sträckan, även om hela sträckan tog mig inte mindre än dryga 36 minuter. Inte bommade jag någon annan kontroll heller, men två dåliga vägval hade jag. I första fallet, från sjunde till åttonde var kontrollen vid bortre foten på ett ungefär 250 m lång brantsystem. Jag hade valet mellan att springa några höjdkurvor uppför, runda branten, och ta kontrollen enkelt snett uppifrån, eller att springa på samma höjdkurva längs brantsystemets fot. Jag bestämde mig för det sistnämnda, och det var nog ingen bra idé, det var mycket stenigt, bara klättring och klapperstensfält längs brantens nedre kant. Till slut blev det dryga 94 minuter, alltså mycket mer än de 75-78 minuter som jag hade siktat på, men samtidigt hade alla högre tider idag än på de första två etapperna – kuperingen och säkert också värmen (att det kan bli så pass varmt i Norrland!) gjorde sitt. Jag kom på en 155:e plats och klättrade 10 platser i sammanräkningen. Alltid något.

Jan hade trötta ben efter allt tävlande på sistone och kunde inte följa upp med en tredje top 10 plats, han tappade dock bara två platser och ligger fortfarande på en 7:e plats, det är inte mycket upp till tredje platsen. Tim gjorde ett mycket bra lopp på en ganska svår H12-bana; det är ju alltid så att det går bättre för honom när banan är svår. Nu kom han 55:a, klättrade fyra platser och är därmed för tillfället bäste värmlänning i klassen. Vi får hoppas att det fortsätter att gå bra för både Jan och Tim. Tanja hade mer att göra med att hjälpa andra ute på banan än med sitt eget lopp, ändå sprang hon på bra och kom på den övre halvan av resultatlistan.

Efter tävlingen blev det lite vila, sedan åkte vi iväg till Mjedsjön där vi var bjudna på fläskpannkaka av två klubbkompisar till deras mycket vackert belägna boende. Gott! Och till slut blev det ett varv till O-Ringenstaden för att gratulera Lukas Olm från Kils OK som hade tagit en etappseger i H13, samt lite orienteringsskytte. I morgon blir det veckans enda medeldistans, gott att inte springa lika långt för en gångs skull.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.