OL-Festival, Dag 5 – träning i Obernberg

Tävlingarna hade tagit slut, men inte vår semester, och vad gör man efter en dag med träning och tre dagars tävlande? Självklart, man fortsätter att träna! Lördagen vek vi helt åt området runt Obernberg. Där hade vi ju redan varit uppe vid sjön några dagar innan, och nu planerade vi två pass i området. Först ett svårt teknikpass uppe vid sjön, sedan en skogssprint nere vid parkering. Och så skulle det bli god mat, och, föga förvånansvärt, glass.

När vi kom till parkeringen vid byslutet i Obernberg öste regnet ner så att vi satt kvar en bra stund i bilen innan vi gav oss av på den branta vägen upp mot sjön. Där påbörjade vi den tuffa träningsbanan direkt som ledde runt sjön i starkt kuperad terräng för att komma tillbaka till den gamla nedlagda utflyktskrogen och sedan fortsätta en bit nedför backen, ungefär halvvägs ner till parkeringen. Jag missade två kontroller och hoppade över två till som i låg i kryckovänlig terräng, resten fick jag till bra. Träffade Tanja på vägen ner, Jan väntade redan vid bilen.

IMG 20140705 100043

Vid bytte snabbt om, lite våtklut och så in på Gasthaus Waldesruh på lunch med rejäla portioner god österrikisk husmanskost. Ute hade vädret blivit sämre igen, vi väntade på att det skulle ljusna lite och begav oss sedan av på skogssprinten i området runt parkeringen. Dock tilltog regnet snabbt och tillsammans med vadpassagerna genom bäckarna blev vi blöta från alla håll. Men trots det var skogssprinten ett mycket roligt träningspass, lite annorlunda efter all storkuperad fjällskog hittills. Jag försökte att springa utan kryckor, med ortosen, men det hela slutade i stora öppna skavsår, tydligen är den inte gjort för att springa med 😦

IMG 20140705 100111

Mera våtklut, mera ombyte, och så lämnade vi äntligen Obernbergerdalen för att stanna i Gries där man möter landsvägen och äta glass på Weisses Rössl (“Vita hästen”, det finns en mycket känd krog med samma namn i en österrikisk operett, den ligger dock i en annan delstat). Dagens glass såg ut så här:

IMG 20140705 180213

Så mycket mer blev det inte den dagen, vi orkade inte ens att gå ut och äta på kvällen…

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.