O-Ringen 2014 Skåne – Dag 0 – Choklad var ordet

Vi börjar dagen med frukost ett av två, hotellfrukosten – det visar sig att vi inte riktigt vet hur man bildar pluralformen av ordet “frukost” – inte så ofta man behöver det. Utcheckning och en snabb promenad genom Kristianstad, bland annat till Järnvägsstationen där vi köper ett Jojo-kort och studerar tågtiderna mellan Sölvesborg och Kristianstad.

Bild: Elsa Boyer de la Giroday

Men snart är det dags att bege sig av mot Rinkaby och Minas Chokladstudio, ett café som satsar helhjärtat på choklad, här finns det tio olika sorters varm choklad, chokladkaffe, chokladte; vi träffar familjen Nordström och intar frukost 2 av 2, en omfattande chokladfrukost som får en att må så där gött lätt illa efteråt.

IMG 20140719 102112IMG 20140719 102129

 

Alla planer på lunch stryks, men på väg till Sölvesborg stannar vi oplanerat i Trolle Ljungby och tittar på slottet och den fina lilla romanska kyrkan där.

IMG 4709IMG 4711IMG 20140719 122447IMG 4718

Vidare mot Sölvesborg, vi hittar till slut sommarstugan som visar sig vara en fullfjädrad villa, väldigt ny och fräsch, och bara 150 m från havet. Det utnyttjar vi direkt och badar i det badkarsvarma vattnet. På vägen tillbaka upptäcker vi dessutom att vi bor bara 20 m från en liten glasskiosk (45 m om man väljer ett vägval som inte går igenom någon annans trädgard.

Efter svalka både utifrån och inifrån åker vi tillbaka till Sölvesborg och hoppar på tåget mot Kristianstad, då vi räknar med att det kommer att bli svårt att hitta parkering där. Men vi har lite tid kvar innan AXA-stafetten börjar, och då måste vi såklart uppsöka ett av glassställen som jag hade letat fram innan – Konditori Fantasi, och glassutbudet och -kvalitén lämnar absolut ingenting att önska.

IMG 20140719 155401IMG 4739IMG 20140719 163924IMG 20140719 164136

Vi ankommer till Tivoliparken just när AXA-stafetten börjar. Det är lite svårt att följa den men till slut vinner Dalarna, och Värmlands förstalag kommer på en åttonde plats. Bra jobbat!

Tåget tillbaka till Sölvesborg har precis gått, men då får man tillfälle att fylla på med lite mera mat, i det här fallet på The Bishop’s Arms tvärs emot järnvägsstationen.

IMG 4751IMG 4752

Dagens sista bedrift blir storhandling på ICA i Sölvesborg (dock finns det inga lime – skandal! – men vi hittar till slut några på Coop), sedan matlagning och hyfsat tidig sängdags för imorgon, då börjar O-Ringen på riktigt, då är det färdigmesat!

(När jag korrekturläser det här inlägget märker jag att det handlar väldigt lite om orientering och väldigt mycket om mat. Men vi elitorienterare måste alltid se till att vi fyller kroppens depåer med kolhydrater (t.ex. i öl) och proteiner (t.ex. i glass).)

 

 

 

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.