O-Ringen 2014 Skåne Dag -1 – Resa till Skåne

Bilen är lastad till bristningsgränsen, fem cyklar på taket och på dragkroken, takbox, hund, och så Team Viking/Sölvesborg, beståendes av Kalle, Tanja, Elsa och Jan, medan Tim närmar sig Kristianstad söderifrån. Vi kommer iväg, föga överraskande, med 20 minuters försening, men sedan rullar vi söderut, lämnar av hunden Kaspar på hans semesterställe, och fortsätter, ackompanjerad av en soundtrack som består av DJ Redtzer (O-Ringen-låten från 2011 håller än), Iron Maiden, Nicola Manfredi, Grotesco, och, såklart, Pollapönk. Lite senare blir det även Per Forsberg, i form av O-Ringenradions podcast.

Efter ca fem timmar kommer vi så fram till Toftaholms Herrgård någon mil söder om Värnamo där vi har planerat att äta lunch. Tanja och jag hade tidigare semestrat här och visste hur fint det var där. Och det var det, och maten gick det inte att klaga på:

IMG 20140718 121947IMG 20140718 123231IMG 20140718 124534IMG 20140718 124650

Så fortsatte vi så småningom vidare söderut mot Kristianstad. Här mötte vi Tim som hade varit på semester i Tyskland. Tillsammans fortsatte vi till O-Ringenstaden mot Norra Åsum, letade rätt på nummerlappsutlämningen och köade sedan i tävlingsexpeditionen för att få våra MTB-starttider rättade. Det visade sig dock vara svårare än planerat, och vi ombads att komma tillbaka senare. Alltså drog vi först till träningsracet i Äspet söder om Åhus, precis där vi hade vår första nattträning under vårt träningsläger tidigare i år. Det var ett bra tillfälle att vänja sig vid strandskogsterrängen som vankades på Etapperna 3 och 5. De breda stigarna var lite väl sandiga för att ta sig fram på kryckor, men om man sprang bredvid i skogen så gick det rätt bra. Fullt med kineser som inte visste vart de skulle var det i skogen, och så skulle det även förbli de resterande dagarna.

På dagens andra besök på O-Ringenstaden lyckades vi äntligen att få nya MTB-starttider, och när vi väl kom till Kristianstad, checkat in på hotellet och burit in all bagage hade klockan hunnit bli ganska mycket. Vi gick en liten sväng till Lilla Torget för lite kvällsmat i form av varma snacks, sedan blev det läggdags.

 

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.