O-Ringen Skåne 2014 – Dag 6 – Högt över havet och bort emot land

Sista tävlingsdagen, alla kollar i startlistorna hur stora (eller små) avstånd de har i jaktstarten. Man ser fram emot tävlingen, men är också redan lite ledsen att det snart är slut. Men den här gången blir resan till och från arenan till ett äventyr i sig. Vi kör via Åhus, och när vi närmar oss Riksväg 19 går redan en ändlös kolonn bilar och bussar på den. Vi tränger oss in (flaggvakterna solar i gräset bredvid) och är med i tåget. Snart kommer första infarten till arenan, men den får vi inte köra in på, och inte på andra heller. Det går mycket långsamt, och vi börjar bli nervös, en timme kvar till Tims start; han startar först. Så småningom, väldigt långsamt, kommer vi in Brösarp, svänger vänster, tänker att nu bör vi väl vara framme snart. Tim byter skor och sätter på nummerlappen i bilen. Några kilometer landsväg, sedan svänger vi in på Ravlunda skjutfält. När är vi väl framme? Men nej, vägen slingrar sig kilometer efter kilometer över skjutfältet, i stop-and-go trafik, och starttiden rycker allt närmare. När vi ser löpare i skogsbrynet på väg till start hoppar även Tim ut, vi skickar Jan med honom till hjälp och fortsätter, hoppandes att Tim kommer till starten i tid. Men även för Tanja som ska starta en kvart efter Tim blir det bråttom. Efter många långa minuter ser vi äntligen parkeringen, samt arenan högt uppe i sluttningen. Snabbt ut med allt ur bilen och i språngmarsch uppför sluttningen. Jag plåstrar om Tanjas fot i resultattältets skugga, sedan springer hon iväg till sin start; och då kan vi andas ut, Jan startar inte förrän mycket senare, och Elsa och jag har fri starttid. Jan kan även berätta för oss att Tim hann i tid till sin start, bra!

IMG 5019IMG 5023

Det är redan mycket varmt, men utsikten över havet och ängarna är hänförande. Löparna kommer nerför en brant sluttning, och man kan just nu bara tänka sig vilken utsikt man borde ha från sista kontrollen, men snart kommer ju även vi att få se det – om vi hinner njuta av det återstår att se. Jag beslutar mig för att vänta med att gå till starten tills Tim kommer in, och då kommer han också flygande nerför backen.

IMG 5036IMG 5037

Tyvärr visar det sig att han har stämplat fel, han kommer senare att gå tillbaka för skogen och kolla en gång till, och bekräfta att det verkligen var så. Beklagligt, men sådant som händer.

Nu går jag till starten, det är varmt, det är långt, vi passerar måltavlor för artilleriskytte. När jag kommer till startplatsen är det en lång kö till just min startfålla, Open 5-8. Ingenting att göra, bara köa. Funktionären vid ingången är trevlig och rolig. Jag får äntligen gå in, får min karta och blir förvånad. Är det här verkligen min bana? Ser ut som en H10-bana, de första tre kontrollerna ligger alla vid stora vägar eller stigar, dessutom med kontrollen vänd mot stigen. Jag frågar en funktionär, men han bekräftar att “står det Open 5 så är det Open 5”. Det lär alltså bli en löpartävling idag, inte direkt passande för mig. Och verkligen blir det mest väglöpning. Jag försöker ibland att gena genom skogen för att orientera lite, men det är ingen bra idé då skogen är inte alls så rent som man skulle tro i bokskog, en hel del boksly på backen som bromsar. Inga problem alls längs hela banan, efter fem kontroller får jag för mig att sikta på under 40 minuter, det blir tight så att jag inte hinner njuta av den fina utsikten från sista kontrollen, men jag klarar mig på 39:06.

IMG 5050IMG 5075

Till slut kommer alla i mål och det blir dags att säga adjö till O-Ringen för den här gången; vi tågar ut från arenan.

IMG 5085IMG 5099

Men än är inte sista uppgiften löst, den blir att ta sig ifrån parkeringen. Det tar oss nästan två timmar innan vi är i Åhus. Här träffas vi med farfar till en klubbkamerad hemma i Hagfors som råkar bo i just Åhus; först på Glassbåten, sedan med grillning hemma i trädgården.

Och så packar vi, sovar i den fina stugan i sista natt, och beger oss på den långa hemresan hem. Men vi hitter ett mycket trevligt lunchställe på rekommendation av Mattias Modin, lunchrestaurangen på design- och konstmuseet Vandalorum söder om Värnamo. Mycket bra mat, spännande dekorationer, spännade lekinstallation!

IMG 20140726 140343IMG 20140726 140349IMG 5140IMG 20140726 140434

Härmed avslutas rapporteringen från O-Ringen 2014 i Skåne. Och när jag skriver det är ryggsäckarna redan packade inför nästa OL-äventyr, U10Mila. Mer om det senare.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.