Good grief, it’s shocking, isn’t it?

Shocking indeed, men nu är det inte långt kvar till resan till England och Jan Kjellströmsfestivalen i orientering i Reading utanför London. OL-skorna är redan förpackade (och såklart har jag lärt mig efter tidigare misstag och har ett par skor åt var och en samt kompassarna i handbagagen). resten packar vi ikväll, sedan bär det iväg imorgon eftermiddag.

Organisationen verkar vara mycket bra, det finns ett väldigt detaljerat PM på hela 16 sidor, och varje gång man mailar en fråga till arrangörerna svarar den trevliga Christine Vince inom kort tid. Lite axplock av märkligheter (för oss svenskar i alla fall):

  • På grund av en aspsjukdom (”ash dieback”) ombeds vi att rengöra skorna och kläderna varje dag och att förvara skorna i en sluten plastpåse.
  • Det blir stämpling med EMIT och inte SportIdent. Filmen om hur man gör har vi studerat ingående.
  • Vid dåligt väder kan arrangören bestämma att man måste springa i regnjacka. Hur det fungerar i praktiken återstår att se.
  • Visselpipa rekommenderas att ha med sig.
  • Mycket tuffa regler om hur man inte får ta kort på andras barn. Det är ju egentligen självklart att man inte gör det utan att fråga om lov, men här har de alltså en lång policy om det. Mina engelska vänner säger dock att det inte är så farligt som det låter, det är till exempel helt ok att kort på sina egna barn på målrakan även om andras barn då hamnar med på samma bild i bakgrunden.

Det har ju snöats ganska mycket i sydöstra England på sistone så vi får väl se hur det blir med vädret. Väderleksrapporten säger vackert men kallt än så länge. Och så är parkeringen vid arenan i Cold Ash (dag 3 – påskdagen) vattenfylld, så vi får alla parkera på olika ställen i den närliggande staden Newbury och bussas till arenan och tillbaka. Vi har blivit tilldelade en plats i Sainsbury’s (en stor livsmedelsbutik) parkeringshus, andra står vid högskolan och på andra ställen.

Och på tal om parkering, så har vi, tack vare den nyblivna junioren i familjen som springer elitklass, fått tilldelade en mycket arenanära parkering på dag 1 (långfredagen, Whiteknights-området vid Readings universitet), den såkallade elitparkeringen. Det tackar vi för!

Sist men inte minst har alla 40 löpare i familjen fått instruktioner om att absolut inte säga ”madrass” till Mr Lambert. Varför? Det får ni kolla i den här filmsnutten.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.